Sjövatten går genom backslaget före filtret

Mysteriet med att babordsmotorn inte kyls tätnar. Jag plockade bort locket på pumphuset och kunde konstatera att impeller är hel och att den snurrar när motorn är på. Jag fick tipset att starta motorn med locket avskruvat av Dragan på Maximal Marine Power, som råkade vara i hamnen för att kolla på en annan båt i dag.
Pumpen fungerade i alla fall.

Nu kan jag inte så mycket om kylning och motorer, men det visar sig sedan att sjövattnet passerar oljekylaren på backslaget innan det når vattenfiltret. Så kanske det ska vara, men i oljekylaren sitter det en massa remsor och gegga som jag gissar är skräp.
Borde det inte sitta ett filter först, precis efter genomföringen i skrovet?
Jag får ställa (följd-)frågan på Maringuiden. Fortsättning följer.

 

3 Comments

  1. […] att slippa ofiltrerat vatten genom backslagen har jag under våren (den 19 maj för att vara exakt) satt i rejäla filter direkt efter […]

  2. Nu blev jag lite perplex; borde inte allt vatten först passera vattenfiltret innan det ens kommer i närheten av motorerna.

  3. Hur ser det ut på din båt?

Leave a Reply