Oljestickor del 2

Här är lite bilder på oljerstickorna. Något jag upptäckte idag är att den fästet på den ena är tejpat. Det såg vi, jag och Dragan, inte när vi var så upslukade av att längden på stickorna var olika. Lustigt hur man kan fokusera på en enskildhet så att andra annars uppenbara konstigheter blir osynliga.

Säljaren påstod att den ena stickan var som den skulle och att den andra skulle vara på ”max”. Med det menade han att max motsvarade ”mitten”. Bilden med tumstockar visar att det skiljer 4,5 cm mellan stickornas ”min”- resp ”max”-läge. ”Max” på den långa är inte ens i närheten ens av ”min” på den korta, utan landar snarare där själva stickan börjar. Om säljaren körde omkring med så lite olja får vi hoppas att motorn inte har tagit stryk.

One Comments

  1. […] kom dragan ner till båten för att kolla det sista när vi hade fått klart för oss att det är den korta oljestickan som […]

Leave a Reply