Första turen 2012 ”på riktigt”

Idag gjorde vi (plus M, T och K:s kompis E) den första turen som inte var att betrakta som ren transportsträcka. Cirka klockan 12.30 lämnade vi hemmahamn och gick söderut i Sundet mot Helsingborg för att tanka. Det var 11 grader i vattnet och uppskattningsvis runt 15 i luften, molnigt. Inga problem att ta sig ut mellan stolparna. (Det är lite känsligt nu när vi inte längre har några skyddande lister.)

Sjön var mild ner till trakterna av Trinnegrund, men sedan blev det högre sjö med korta vågor som fick oss att rulla lite. Farten hölls runt 9 knop för att inte stänka för mycket.

Närmare Helsingborg fick vi sällskap av matarbåtarna (syns i bakgrunden på premiär2012_3 nedan) från Grand Princess som låg på redden utanför Helsingborg när vi kom. Den här bilden togs (av någon annan) utanför Helsingborg idag. (Bilden premiär2012_4 nedan tog jag.)

Vi lade till vid sjömacken i Norra hamnen och hällde i diesel för exakt 1980 kronor (eftersom det inte går att tanka för mer än 990 kronor i taget) i styrbordstanken. Därmed är det lika mycket bränsle i båda tankarna efter att vi tvangs köra hem från Köpenhamn med en motor.

Sedan lade vi oss på en gästplats och gick i land för lunch på Bub RO på kajen. (Två tips: 1. Toast Skagen är bättre än fisksoppan. 2. Man får inte beställa dubbel barnportion köttbullar, men det går bra att beställa två barnportioner till ett barn.)

Sedan dag för hemfärd. Solen tittade fram och vi gick i 12 knop med vågorna i ryggen. Hemma runt klockan 17 helt utan incidenter.

 

Leave a Reply